Over RedMoon Coaching

De naam van mijn bedrijf is afgeleid van mijn naam Wendy (Jacobs-) Moonen en een knipoog naar mijn haarkleur.

Via een vriendin heb ik kennis gemaakt met het Talentenspel. Zij was bezig met de opleiding tot Talentenspelcoach en ik was bezig met een zoektocht in mijzelf nadat ik in mijn toenmalige werk als jurist was vastgelopen. Toeval bestaat niet … ik ging onder haar begeleiding aan de slag met het Talentenspel en ontdekte nieuwe kanten van mijzelf of anders gezegd ik ontdekte mijn talenten op een andere manier.

Dit is inmiddels alweer heel wat jaren geleden. In deze voorbije periode ben ik mij meer gaan verdiepen in allerlei manieren van zelfontwikkeling en het verkrijgen van meer bewustzijn. Hierbij geholpen door mijn eigen ervaringen en diverse NLP opleidingen (Neuro Linguïstisch Programmeren) ben ik langzaam in het vak van coachen gerold. In aanvulling op genoemde opleidingen heb ik verder de opleiding tot Jongtalentencoach en de opleiding NLP Powerkids gevolgd. Omdat ik er achter kwam dat ik hier grote affiniteit mee heb ben ik naast het coachen van volwassenen ook aan de slag gegaan met het coachen van jongeren. Wat ik hierbij interessant vind is dat al in de tienerleeftijd van je wordt gevraagd om keuzes te maken die je toekomst gaan bepalen. Het is hierbij van belang om naast het nadenken over hetgeen je wilt ook naar je eigen innerlijke stem te luisteren. Ofwel luisteren naar je hart!

Kortom, het begeleiden van mensen van hun hoofd naar hun hart is mijn grootste passie!

Daarnaast ben ik gecertificeerd ‘Autisme Op Je Bord’-coach. Dit instrument is special ontworpen voor de coaching of begeleiding van mensen met autisme en hun directe omgeving. Deze werkvorm begeleidt je bij het creëren van een beeldvorming waarin óók de oorzaak en de autisme specifieke domeinen zijn opgenomen. De bedoeling van Autisme Op Je Bord is met jezelf en anderen in gesprek te gaan over wat de diepdoordringendheid van het autisme precies inhoudt. Hoe kun je vanuit het kijken naar gedrag ontdekken welke oorzaken aan datzelfde gedrag ten grondslag liggen? 

Het samenspel tussen de coach-kaarten en het bord leidt ertoe dat er op interactieve wijze een diep-doordringend beeld wordt gevormd van de manier waarop het autisme voor de persoon in kwestie zich uit en welke positieve intenties hieraan ten grondslag kunnen liggen.  

Mijn talenten die ik onder andere in de coaching inzet zijn:

de blikverruimer, ik hou ervan om deelnemers op een andere manier naar zichzelf te leren kijken zodat er meer mogelijkheden ontstaan om te doen wat ze leuk vinden én te ontdekken wat voldoening geeft.

de voedster en de herbergier zorgen voor een aangename gastvrije sfeer zodat de deelnemers zich op hun gemak voelen en ontvangen wat ze nodig hebben.

de kunstenaar zorgt voor een creatieve benadering zodat er op een vrije manier kan worden ontdekt en op een speelse wijze kan worden geïnterpreteerd.