Jong talenten spel

Individuele coaching: Een basistraject bestaat uit een sessie ter kennismaking met aansluitend de start van het spel (duur ca. 1 ½ uur). Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer vindt dit gesprek met (een van) de ouders plaats. Hierna gaat de jongere het spel spelen in drie sessies van ca. 1 ½ uur. Tot slot volgt een nagesprek samen met de ouders. Dit kan eventueel aansluitend aan de laatste sessie. Indien na de kennismaking blijkt dat er geen klik is en men niet verder gaat met het traject worden er geen kosten in rekening gebracht. 

De coaching vindt plaats in mijn praktijkruimte in Heerlen of op locatie. Dit kan vooraf worden besproken. Een voorwaarde is dat het spel in een rustige omgeving wordt gespeeld.

Dit basistraject kan worden aangevuld met vervolgsessies.

Workshops: Je gaat in een groep aan de slag met het Jong Talentenspel. Er is veel ruimte voor uitwisseling, waarbij deelnemers vaak tot verrassende inzichten komen. De meerwaarde van een groep is dat je extra informatie krijgt via de andere deelnemers plus veelal herkenning van thema’s die spelen. Daarnaast krijg je ook individuele aandacht. Je leert je talenten (beter) kennen en krijgt zicht op wat jij daarmee de wereld te bieden hebt.

NLP coaching

Er zijn diverse fases in het leven waarbij je ondersteuning kunt gebruiken om meer informatie te krijgen van je binnenwereld. Graag coach ik jou dan om meer bewustzijn te creëren waardoor je keuzes kunt maken die dicht bij jezelf staan en waardoor je het inzicht krijgt dat je meer mogelijkheden hebt dan je zelf dacht.

  • Ben je klaar met je studie en wil je jouw waarden en missie verder duidelijk krijgen zodat je een werkomgeving kunt kiezen die hierbij past (en niet andersom)?
  • Ben je druk met het balanceren tussen gezin, werk, vrienden en ….. jezelf? En wil je hier een andere kijk op krijgen?
  • Heb je vragen over het bepalen van de huidige koers in je leven en wil je hierbij meer naar je hart luisteren?
  • Heb je moeite met grenzen stellen en wil je dit verbeteren?


Neuro linguïstisch programmeren (NLP)

Via onze zintuigen ervaren wij de wereld en zetten wij deze ervaringen (bewust en onbewust) om in denkprocessen. Deze denkprocessen activeren ons neurologisch systeem en dat is weer van invloed op onze fysiologie, emoties en ons gedrag.

Met behulp van onze taal (lingua) en communicatie kunnen we neurologische processen weergeven, ordenen en herhalen in modellen en strategieën. NLP bestudeert hoe taal ons zenuwstelsel en daarmee ons gedrag beïnvloedt. Dit alles gebeurt via patronen die ontstaan o.a. door onze opvoeding en dingen die we meemaken.

Met NLP krijg je inzicht in deze patronen in je neurologisch systeem. Hierdoor heb je de mogelijkheid de programmering hiervan te veranderen en zodanig te ordenen dat je jouw doel bereikt.

Kortom: Je kunt NLP gebruiken om je emoties beter te leren begrijpen en voelen, je gedrag te begrijpen en waar gewenst te veranderen, efficiënter te leren communiceren of betere strategieën te maken om doelen te bereiken.

Jongeren coaching

Met het talentenspel richt ik mij o.a. op jongeren die bij het maken van een studiekeuze dicht bij zichzelf willen blijven. Deze keuzes zijn belangrijk en zetten je aan tot nadenken over je eigen kwaliteiten en het vergaren van informatie over wat je met die kwaliteiten allemaal kunt doen. In veel gevallen heb je advies gekregen van je ouders, leraren, vrienden, etc. (gekleurd door hun eigen werkelijkheid) waarbij je je een beeld vormt hoe de buitenwereld jouw toekomst ziet. Hoe mooi is het om dan, ondersteunt door een coach, naar binnen te gaan en te kijken welke wijsheid zich daar bevindt! Zodat je een koers kunt bepalen waar je zelf volledig achter staat en waarbij je je krachtig en gelukkig voelt.

Andere thema’s waar de coaching zich op kan richten zijn:

  • • Heb jij last van faalangst/onzekerheid en wil je weten hoe je hier zelf iets aan kunt doen?
  • • Heb je moeite met het aangeven van je grenzen en wil je weten hoe je dit kunt leren?
  • • Wil je graag beter plannen en organiseren zodat je jouw doelen bereikt?
  • • Ben je verlegen en zou je je graag krachtiger voelen?
  • • Heb andere vragen die jou bezighouden en wil je hierop een antwoord dat voor jou werkt?